2014.01.15 - Weekblad Spijkenisse - Overvliegweekend voor Welpen

Welpen (7-11 jaar)

De welpengroep bestaat uit kinderen tussen de 7 en de 11 jaar. Elke zaterdagochtend hebben wij opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur. De bedoeling is om de kinderen op een speelse wijze dingen aan te leren en in contact te brengen met leeftijdgenootjes.

We proberen zo veel mogelijk lekker buiten bezig te zijn. Soms zijn dit spelletjes, maar ook het bouwen van driepoten en het maken van een kampvuur hoort hierbij. Om de twee weken werken we aan het behalen van insignes. Voor de welpen zijn er veel insignes te verdienen. Bijvoorbeeld voor het maken van een kampvuur, uitvoeren van EHBO oefeningen of het leren van de winstreken en routetechnieken. Wanneer een kind de vast gestelde criteria heeft behaald verdient hij of zij daarmee een insigne. Deze insigne mag dat op het uniform worden genaaid.

De leiding bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die als doel hebben om de kinderen een gezellige tijd te geven bij de scouting. Elke leiding draagt een naam van een van de dieren uit het jungleboek.De leiding zorgt er voor dat er een fijne sfeer is in de groep en dat alles goed verloopt. Pesten tolereren wij niet binnen onze groep.

 Aanmelden
Wanneer een Welp nieuw bij de groep is kan hij/zij 3 keer gratis en zonder verdere verplichtingen komen kijken.
Hierna kan hij/zij (betalend) lid worden.
Je kan dan een inschrijfformulier krijgen bij de leiding.
Zomerkamp site 2017 Alkmaar: